U gjetën 98 libragjithsej
GAVE
Şemseddin Sâmi bu dramayı 1876 yılında kaleme almıştır. Müellif, görünüşe göre,...
ШТО Е СУФИЗАМ?
“What is Sufism?” in Macedonian is a short but synthetic examination of the Sufi...
40 thënie  mbi Ramazanin, Kur'anin dhe agjërimin
40 thënie mbi Ramazanin, Kuranin dhe agjërimin
KUR’ANI
Një përpjekje e mrekullueshme për të sjellë një përkthim më ndryshe të Kur’anit, gjë e...
AMANET RAMAZANI
Autori në këtë vepër na shpjegon se agjërimi është mundësi që të përjetohet një liri...
NË FILLIM ISHTE VETËM DASHURIA
Artikuj dhe shkrime të zgjedhura për fenë, filozofinë, artin dhe përpjekje për të...
HYRJE NË BAZAT E BESIMIT ISLAM
Vepra që gjendet para lexuesit gjithsesi do të depërtojë deri tek ai dhe do ta...
ISLAMI DHE PERËNDIMI
Një pasqyrë reale për lidhjet mdisi Islamit dhe Perëndimit nga një ligjëratë e mbajtur...
ORIGJINAT  LINDORE TË  QYTETËRIMIT PERËNDIMOR
Një libër i rëndësishëm i sociologjisë krahasuese dhe historike. Një polemikë e...
HAJJ IBN JAKDHAN
Një vepër që pati ndikim të madh jo vetëm në botën lindore, por edhe në atë...
VITET E URITHIT
Burgosja e mendimeve dhe botëkuptimi i vrimave jetësore janë shprehur nëpërmjet...
RRUGA PËR NË SHTËPINË  E SHPËTIMIT
Një libër me një përmbajtje shumë interesante, me tregim të shkurta, por shumë...
DOKTORI OFMËDHEMB
Libërth shembull i dashurisë dhe mirëkuptimit si zbukuruese të jetës.
KUSH I THEU IDHUJT
Rrëfim i këndshëm dhe tërheqës për thyerjen e idhujve nga Ibrahimi a.s.
AVRUPA’DA TÜRKLER VE İSLÂMİYET
Türk okuyucusuna hitab eden kitap, İslâm ve Türklerin Osmanlı öncesi dönemde...
РАСПРАВА ЗА БИТИЕ(ТО) ВО ИСЛАМСКАТА ФИЛОЗОФИЈА
Прашањето за поимот вуџуд (битие) во исламската филозофија е значаен придонес на...
PESHKATARËT E SHPIRTRAVE NJERËZORË
Një libër i jashtëzakonshëm, në të cilin trajtohet çështja se si udhëhiqen dhe si...
AGJËRIMI
Vështrime esenciale në lidhje me aksiologjinë e agjërimit të Ramazanit me theks të...
DASHURIA E TALATIT ME FITNETIN
Roman që, ngjashëm si të tillët në letërsinë klasike orientale, nëpërmjet dashurisë...
RRUGA PËR NË MEKË
Udhëpërshkrim përplot me filozofi historike dhe antropologji kulturore e një të...
FOTOGRAFITË E KUJTIMEVE
Roman me tematikë psikosociale për rrugëtimin edukativ për kuptimin e të vërtetës.
KULLA DYKATËSHE
Roman në të cilin autori kullën e ka paraqitur në nivel të personazhit universal, që...
KAFAZI I FRIKËS
Tregime të shkurtra artistike me tema nga përditshmëria e njeriut tonë.
GJURMË
Vepra është një udhëtim imagjinar i autorit, i shtyrë nga ngjarjet e ndryshme nga e...
Libra për faqe: