U gjetën 98 libragjithsej
35 MAJI
Rrëfim i shkëlqyeshim që mund të shërbejë si shembull për kryerjen e detyrave nga...
ANIJA E NUHUT a.s.
Rrëfim për thirrjen dhe ndërtimin e anijes nga ana e Nuhit a.s.
БИБЛИЈАТА, КУР’АНОТ И НАУКАТА
Едно компаративно дело на светите текстови на Библијата и на Куранот со современи...
BESA YAHUT AHDE VEFA
Bu dramada Şemsettin Sâmi Arnavutların değerleri, mefkureleri ve geleneklerini teşhir...
QYTETE DHE QYTETËRIME
Libër në të cilin pasqyrohen gjurmët që kanë lënë te autori qytetet që i ka parë dhe i...
KRIZA E TEOLOGJISË  MUSLIMANE SHQIPTARE
Përmbledhje shkrimesh fetare filozofike me epiqendër në realitetin e myslimanit...
ILMIHALI - UDHËZUES  PËR FILLESTARË
Libri, Ilmihali, është një përpjekje modeste, që në formën më të shkurtër e më të...
GJUHA
Një nga veprat më të rëndësishme të Sami Frashërit, e cila diskuton gjuhët e popujve,...
KONTEMPLIMI
Libri paraqet mundësitë e diskursit shkencor, krahas përmasave shqisore, duke u bazuar...
Rregullat e agjërimit  dhe FILOZOFIA E AGJËRIMIT
Shqyrtim fenomenologjik me platformë filozofike i të vërtetave të agjërimit dhe...
TREGIME DHE FABULA
Rrëfime dhe fabula të jashtëzakonshme edukative të kushtuara për lexuesit më të rrinj.
KULTURA DHE QYTETËRIMI
Vepra analizon dy terma të rëndësishëm të historisë së mendimit shoqëror dhe artistik:...
HAXHIU I FRAKULLËS
Autori përmes këtij romani tematizon histori njerëzish të zakonshëm, të cilët nëpër...
VİCDAN
Büyük illüminist Şemsettin Sami (Sami Fraşıri)’nin beş perdeden oluşan dramının...
ЦИВИЛИЗАЦИИ И ГРАДОВИ | QYTETE DHE QYTETËRIME
Брилијантна книга од еден истакнат познавач на историјата и цивилизациите, кој вели...
GONI TRAZOVAÇI
Një libër me dy poema dhe 22 poezi për fëmijë nga dora e shkathët e Adelina Mamaqit.
ISLAMI - NJË HISTORI E SHKURTËR PËR FILLESTARË
Një doracak me të dhëna të mjaftueshme mbi rrjedhën e Islamit gjatë historisë. Libër...
FERRI I SREBRENICËS
Një poemë e cila gjatë leximit të tmerron deri në një dhimbje fizike që ta përshkon...
NDËRGJEGJJA
Një tekst melodramatik me personazhe të ndërkryqëzuara në pesë akte, në të cilin...
KRAHËT E THYER
Një roman autobiografik ndër më të shiturit i Xhubranit, në të cilin theksi është vënë...
AUTOBIOGRAFIA E MALKOLM X
Jetëshkrim i shkëlqyer dhe mësimdhënës i udhëheqësit më dinamik të Revolucionit Zezak...
VETËPERCEPTIMET E QYTETËRIMEVE
Vështrim i qartë për konceptin e ri të qytetërimit botëror dhe kritikë esenciale e...
KOKË MË KOKË ME TË RINJTË
Vepër orientuese, duke u bazuar në përvojën shpirtërore dhe shoqërore të autorit, për...
KALAMAJTË E PALLATIT TIM
Ngjarje e mrekullueshme për lojërat, shqetësimet e gëzimet e fëmijëve.
Libra për faqe: