image

Librat e fundit

QYTETE DHE QYTETËRIME
Ahmet Davutoğlu
Libër në të cilin pasqyrohen gjurmët që kanë lënë te autori qytetet që i ka parë dhe i...
KRIZA E TEOLOGJISË  MUSLIMANE SHQIPTARE
Ismail Bardhi
Përmbledhje shkrimesh fetare filozofike me epiqendër në realitetin e myslimanit...
ILMIHALI - UDHËZUES  PËR FILLESTARË
Nexhat Ibrahimi
Libri, Ilmihali, është një përpjekje modeste, që në formën më të shkurtër e më të...
GJUHA
Sami Frashëri
Një nga veprat më të rëndësishme të Sami Frashërit, e cila diskuton gjuhët e popujve,...
KONTEMPLIMI
Malik Badri
Libri paraqet mundësitë e diskursit shkencor, krahas përmasave shqisore, duke u bazuar...
Rregullat e agjërimit  dhe FILOZOFIA E AGJËRIMIT
Mustafa Subhi
Shqyrtim fenomenologjik me platformë filozofike i të vërtetave të agjërimit dhe...
TREGIME DHE FABULA
Leon Tolstoj
Rrëfime dhe fabula të jashtëzakonshme edukative të kushtuara për lexuesit më të rrinj.
KULTURA DHE QYTETËRIMI
Jëllmaz Ozakpënar
Vepra analizon dy terma të rëndësishëm të historisë së mendimit shoqëror dhe artistik:...
HAXHIU I FRAKULLËS
Vath Koreshi
Autori përmes këtij romani tematizon histori njerëzish të zakonshëm, të cilët nëpër...
VİCDAN
Shemsettin Sami
Büyük illüminist Şemsettin Sami (Sami Fraşıri)’nin beş perdeden oluşan dramının...
ЦИВИЛИЗАЦИИ И ГРАДОВИ | QYTETE DHE QYTETËRIME
Ahmet Davutogllu
Брилијантна книга од еден истакнат познавач на историјата и цивилизациите, кој вели...
GONI TRAZOVAÇI
Adelina Mamaqi
Një libër me dy poema dhe 22 poezi për fëmijë nga dora e shkathët e Adelina Mamaqit.
ISLAMI - NJË HISTORI E SHKURTËR PËR FILLESTARË
Nexhat Ibrahimi
Një doracak me të dhëna të mjaftueshme mbi rrjedhën e Islamit gjatë historisë. Libër...
FERRI I SREBRENICËS
Xhemaludin Latiq
Një poemë e cila gjatë leximit të tmerron deri në një dhimbje fizike që ta përshkon...
NDËRGJEGJJA
Sami Frashëri
Një tekst melodramatik me personazhe të ndërkryqëzuara në pesë akte, në të cilin...
KRAHËT E THYER
Halil Xhubran
Një roman autobiografik ndër më të shiturit i Xhubranit, në të cilin theksi është vënë...
AUTOBIOGRAFIA E MALKOLM X
Alex Haley
Jetëshkrim i shkëlqyer dhe mësimdhënës i udhëheqësit më dinamik të Revolucionit Zezak...
VETËPERCEPTIMET E QYTETËRIMEVE
Ahmet Davutogllu
Vështrim i qartë për konceptin e ri të qytetërimit botëror dhe kritikë esenciale e...
KOKË MË KOKË ME TË RINJTË
Ali Fuad Bashgil
Vepër orientuese, duke u bazuar në përvojën shpirtërore dhe shoqërore të autorit, për...
KALAMAJTË E PALLATIT TIM
Bedri Dedja
Ngjarje e mrekullueshme për lojërat, shqetësimet e gëzimet e fëmijëve.
MAKINA E KOHËS
H.G. Wells
Rrëfim fantastik futurist për breznitë më të reja.
LYPSIQARËT E SHKUPIT
Kim Mehmeti
Vepra nëpërmjet të një dukurie lokale ngjarjen e ka ndërlidhur, me mjaft mjeshtëri...

Random Authors

 Bedri Dedja
0 books

Lajmet e fundit

Libra online falas