HAJJ IBN JAKDHAN I Gjalli i biri i të Zgjuarit

0.00 Vlersimi0 Vota
Autorët:

Një vepër që pati ndikim të madh jo vetëm në botën lindore, por edhe në atë perëndimore. Një vepër që frymëzoi shumë autorë, ku dalin në shesh relacionet midis njeriut dhe natyrës, eksperimentit dhe mendjes, fesë dhe filozofisë, mendjes dhe intuitës sufike dhe në fund mes përjetimit sufik dhe fesë. Tema kryesore e veprës është suksesi intelektual i një njeriu brenda natyrës së pastër, pa ndjekur ndonjë shkollë të caktuar, larg nga rrethi socio-kulturor dhe vetëm me ndihmën e përvojave praktike dhe teorike të mendjes së lindur. 

Komente

Required fields are marked *. Your email address will not be published.