ORIGJINAT LINDORE TË QYTETËRIMIT PERËNDIMOR

0.00 Vlersimi0 Vota
Botuesi: Logos-A
Autorët:

Një libër i rëndësishëm i sociologjisë krahasuese dhe historike. Një polemikë e mprehtë kundër eurocentrizmit dhe një mbledhje mbresëlënëse dëshmish mbi zhvillimin historik të Europës dhe Azisë. Ky libër dëshmon se popujt lindorë që ishin lënë anash deri më tani, në fakt ishin në ballë të historisë së progresit të njerëzimit. Autori pohon se Lindja mundësoi ngritjen e Perëndimit modern dhe se Lindja dhe Perëndimi kanë qenë të ndërlidhur në mënyrë fundamentale dhe të vazhdueshme përmes globalizimit që prej vitit 500 të erës së re. 

Komente

Required fields are marked *. Your email address will not be published.