Publisher: Logos-A

U gjetën 94 libragjithsej
GAVE
Şemseddin Sâmi bu dramayı 1876 yılında kaleme almıştır. Müellif, görünüşe göre,...
ШТО Е СУФИЗАМ?
“What is Sufism?” in Macedonian is a short but synthetic examination of the Sufi...
40 thënie  mbi Ramazanin, Kur'anin dhe agjërimin
40 thënie mbi Ramazanin, Kuranin dhe agjërimin
KUR’ANI
Një përpjekje e mrekullueshme për të sjellë një përkthim më ndryshe të Kur’anit, gjë e...
AMANET RAMAZANI
Autori në këtë vepër na shpjegon se agjërimi është mundësi që të përjetohet një liri...
NË FILLIM ISHTE VETËM DASHURIA
Artikuj dhe shkrime të zgjedhura për fenë, filozofinë, artin dhe përpjekje për të...
HYRJE NË BAZAT E BESIMIT ISLAM
Vepra që gjendet para lexuesit gjithsesi do të depërtojë deri tek ai dhe do ta...
ISLAMI DHE PERËNDIMI
Një pasqyrë reale për lidhjet mdisi Islamit dhe Perëndimit nga një ligjëratë e mbajtur...
ORIGJINAT  LINDORE TË  QYTETËRIMIT PERËNDIMOR
Një libër i rëndësishëm i sociologjisë krahasuese dhe historike. Një polemikë e...
VITET E URITHIT
Burgosja e mendimeve dhe botëkuptimi i vrimave jetësore janë shprehur nëpërmjet...
RRUGA PËR NË SHTËPINË  E SHPËTIMIT
Një libër me një përmbajtje shumë interesante, me tregim të shkurta, por shumë...
DOKTORI OFMËDHEMB
Libërth shembull i dashurisë dhe mirëkuptimit si zbukuruese të jetës.
KUSH I THEU IDHUJT
Rrëfim i këndshëm dhe tërheqës për thyerjen e idhujve nga Ibrahimi a.s.
AVRUPA’DA TÜRKLER VE İSLÂMİYET
Türk okuyucusuna hitab eden kitap, İslâm ve Türklerin Osmanlı öncesi dönemde...
РАСПРАВА ЗА БИТИЕ(ТО) ВО ИСЛАМСКАТА ФИЛОЗОФИЈА
Прашањето за поимот вуџуд (битие) во исламската филозофија е значаен придонес на...
PESHKATARËT E SHPIRTRAVE NJERËZORË
Një libër i jashtëzakonshëm, në të cilin trajtohet çështja se si udhëhiqen dhe si...
AGJËRIMI
Vështrime esenciale në lidhje me aksiologjinë e agjërimit të Ramazanit me theks të...
DASHURIA E TALATIT ME FITNETIN
Roman që, ngjashëm si të tillët në letërsinë klasike orientale, nëpërmjet dashurisë...
RRUGA PËR NË MEKË
Udhëpërshkrim përplot me filozofi historike dhe antropologji kulturore e një të...
FOTOGRAFITË E KUJTIMEVE
Roman me tematikë psikosociale për rrugëtimin edukativ për kuptimin e të vërtetës.
KULLA DYKATËSHE
Roman në të cilin autori kullën e ka paraqitur në nivel të personazhit universal, që...
KAFAZI I FRIKËS
Tregime të shkurtra artistike me tema nga përditshmëria e njeriut tonë.
GJURMË
Vepra është një udhëtim imagjinar i autorit, i shtyrë nga ngjarjet e ndryshme nga e...
35 MAJI
Rrëfim i shkëlqyeshim që mund të shërbejë si shembull për kryerjen e detyrave nga...
ANIJA E NUHUT a.s.
Rrëfim për thirrjen dhe ndërtimin e anijes nga ana e Nuhit a.s.
БИБЛИЈАТА, КУР’АНОТ И НАУКАТА
Едно компаративно дело на светите текстови на Библијата и на Куранот со современи...
BESA YAHUT AHDE VEFA
Bu dramada Şemsettin Sâmi Arnavutların değerleri, mefkureleri ve geleneklerini teşhir...
QYTETE DHE QYTETËRIME
Libër në të cilin pasqyrohen gjurmët që kanë lënë te autori qytetet që i ka parë dhe i...
KRIZA E TEOLOGJISË  MUSLIMANE SHQIPTARE
Përmbledhje shkrimesh fetare filozofike me epiqendër në realitetin e myslimanit...
ILMIHALI - UDHËZUES  PËR FILLESTARË
Libri, Ilmihali, është një përpjekje modeste, që në formën më të shkurtër e më të...
GJUHA
Një nga veprat më të rëndësishme të Sami Frashërit, e cila diskuton gjuhët e popujve,...
KONTEMPLIMI
Libri paraqet mundësitë e diskursit shkencor, krahas përmasave shqisore, duke u bazuar...
Rregullat e agjërimit  dhe FILOZOFIA E AGJËRIMIT
Shqyrtim fenomenologjik me platformë filozofike i të vërtetave të agjërimit dhe...
TREGIME DHE FABULA
Rrëfime dhe fabula të jashtëzakonshme edukative të kushtuara për lexuesit më të rrinj.
KULTURA DHE QYTETËRIMI
Vepra analizon dy terma të rëndësishëm të historisë së mendimit shoqëror dhe artistik:...
HAXHIU I FRAKULLËS
Autori përmes këtij romani tematizon histori njerëzish të zakonshëm, të cilët nëpër...
VİCDAN
Büyük illüminist Şemsettin Sami (Sami Fraşıri)’nin beş perdeden oluşan dramının...
ЦИВИЛИЗАЦИИ И ГРАДОВИ | QYTETE DHE QYTETËRIME
Брилијантна книга од еден истакнат познавач на историјата и цивилизациите, кој вели...
GONI TRAZOVAÇI
Një libër me dy poema dhe 22 poezi për fëmijë nga dora e shkathët e Adelina Mamaqit.
ISLAMI - NJË HISTORI E SHKURTËR PËR FILLESTARË
Një doracak me të dhëna të mjaftueshme mbi rrjedhën e Islamit gjatë historisë. Libër...
FERRI I SREBRENICËS
Një poemë e cila gjatë leximit të tmerron deri në një dhimbje fizike që ta përshkon...
NDËRGJEGJJA
Një tekst melodramatik me personazhe të ndërkryqëzuara në pesë akte, në të cilin...
KRAHËT E THYER
Një roman autobiografik ndër më të shiturit i Xhubranit, në të cilin theksi është vënë...
AUTOBIOGRAFIA E MALKOLM X
Jetëshkrim i shkëlqyer dhe mësimdhënës i udhëheqësit më dinamik të Revolucionit Zezak...
VETËPERCEPTIMET E QYTETËRIMEVE
Vështrim i qartë për konceptin e ri të qytetërimit botëror dhe kritikë esenciale e...
LYPSIQARËT E SHKUPIT
Vepra nëpërmjet të një dukurie lokale ngjarjen e ka ndërlidhur, me mjaft mjeshtëri...
Libra për faqe: